چگونه چشم سالم تصاویر را متمرکز می‌کند؟

تاریخ آخرین آپدیت: 15ام مرداد 1403

مقدمه

در یک چشم نرمال و بی عیب، تصاویر بر روی شبکیه در پشت چشم متمرکز می شوند. این در حالی است که در چشمان دارای نزدیک‌بینی، دوربینی و یا آستیگماتیسم، تصاویر در نهایت در جلو و یا پشت شبکیه متمرکز می گردند. این مسئله منجر به تاری دید خواهد شد.

انواع عیوب انکساری چشم

عیوب انکساری شامل مشکلات نزدیک بینی، دوربینی، آستیگماتیسم و پیرچشمی می باشد. خوشبختانه، امروزه به دلیل پیشرفت چشمگیر چشم پزشکی، برای کلیه ی عیوب انکساری روش های درمان مناسبی وجود دارد. در ادامه به معرفی اجمالی انواع عیوب انکساری خواهیم پرداخت.

نزدیک بینی

نزدیک بینی (Myopia) وضعیتی است که در آن اجسام نزدیک را به وضوح و اجسام دور را به صورت تار می بینید. هنگامی که کره چشم شما کمی بلندتر از حد طبیعی بوده و یا زمانی که قرنیه به شدت منحنی می شود، پرتوهای نور در جلوی شبکیه متمرکز شده و دید دور را تار می کنند.

دوربینی

دوربینی (Hyperopia) وضعیتی است که در آن شما می توانید اجسام دور را به وضوح ببینید، اما اجسام نزدیک تار هستند. زمانی که کره چشم کوتاه ‌تر از حد متوسط بوده و یا قرنیه بیش از حد صاف باشد، نور به جای تمرکز بر روی شبکیه، در قسمت پشت آن متمرکز می‌شود. در این شرایط معمولا دید نزدیک تار خواهد شد. البته در افراد دوربین با کمک گرفتن از تطابق تا حدودی مشکل بینایی حل می شود و در بسیاری از موارد تنها در سنین بالای 35 سال عینکی می شوند.

مقالات مرتبط:  مدت زمان استفاده از اشک مصنوعی بعد از عمل لازک

آستیگماتیسم

آستیگماتیسم منجر به تاری دید کلی می گردد. هنگامی که قرنیه به طور ناهموار منحنی یا مسطح می شود، آستیگماتیسم ایجاد گشته و تمرکز دید نزدیک و دور مختل می گردد.

پیرچشمی

پیرچشمی (Presbyopia) یکی دیگر از اختلالات انکساری است. در این اختلال همزمان با افزایش سن و آغاز روند پیری(حدود 42 تا 46 سالگی)، توانایی تمرکز روی اجسام نزدیک کاهش پیدا می کند.

عمل لیزیک چشم، راه حلی دائمی برای تاری دید

به طور کلی، تاری دید با خم شدن (انکسار) اشعه های نور، با عینک یا لنزهای تماسی قابل جبران می باشد. اما این یک راه حل موقت است. بدین معنا که به مجرد عدم استفاده از عینک یا لنز تماسی، خواهید دید که مشکلات پابرجا هستند. تغییر شکل قرنیه (بافت شفاف گنبدی شکل در جلوی چشم) می تواند انکسار و اصلاح دید لازم را به صورت دائمی فراهم نماید. این امر معمولا توسط جراحی های لیزری برداشتن عینک (لیزیک) صورت می پذیرد.

5/5 - (1 امتیاز)

درباره دکتر ماندانا احمدی

من دکتر ماندانا احمدی هستم، دارای فوق تخصص پیوند قرنیه، سگمان قدامی و لیزیک. فارغ التحصیل پزشکی عمومی دانشگاه شهید بهشتی سال ۱۳۷۲ با رتبه ی ممتاز (یک در صد نخبگان) که اکنون پس از 25 سال فعالیت و انجام جراحی های بی شمار در خدمت شما مردم عزیز می باشم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *