13 شهریور 1402 توسط دکتر ماندانا احمدی 12 دیدگاه

عمل جراحی کاشت لنز آرتیزان و آرتیفلکس

تاریخ آخرین آپدیت: 14ام اسفند 1402

مقدمه

امروزه با توجه به پیشرفت جامعه ی بشری، تمایل به عدم استفاده از عینک و یا لنز تماسی گسترش یافته است. بسیاری از عیوب انکساری با جراحی های نوین لیزری نظیر لیزیک، لازک، فمتولیزیک و اسمایل قابل درمان هستند. اما هنوز هم بسیاری از بیماران به دلایل مختلف از جمله بالا بودن شماره چشم، نازکی قرنیه و یا قوز قرنیه، امکان انجام جراحی های لیزری روی قرنیه را ندارند. در این موارد، راه حل ما استفاده از روش های جراحی جایگزین نظیر کاشت لنز داخل چشمی (Phakic IOL) و خارج کردن عدسی شفاف از چشم (Clear Lens Extraction) می باشد. هدف از این مقاله، بررسی ابعاد مختلف عمل جراحی کاشت لنز آرتیزان و آرتیفلکس و تأثیر آن در تصحیح بینایی می باشد. چنانچه علاقه مند به کسب اطلاعات جامع در این زمینه می باشید، لطفا تا انتهای مطلب ما را همراهی فرمایید.

Phakic IOL یا لنز داخل چشمی فاکیک چیست؟

لنز داخل چشمی فاکیک یا همان Phakic IOL، یک لنز دائمی بسیار کوچک است که با قرار گرفتن در فضای داخل چشم به روش جراحی، دید بیمار را کاملا بهبود می بخشد. وجود این لنز در چشم، نیاز به مراقبت خاصی توسط بیمار نداشته و محدودیتی در زندگی او ایجاد نمی نماید.

لنزهای داخل چشمی فاکیک دو دسته هستند

  1. لنز داخل چشمی ICL که بسیار نرم بوده و درست روی عدسی چشم قرار می گیرد.
  2. لنز آرتیزان و آرتیفلکس (Artisan و Artiflex) که روی قسمت رنگی چشم فیکس می شود.

هر یک از این لنزها موارد استفاده ی خاصی دارند. این مقاله در ارتباط با عمل کاشت دائمی لنز آرتیزان می باشد. چنانچه علاقه مند به مطالعه و کسب اطلاعات در خصوص لنز داخل چشمی ICL هستید، می توانید به مقاله ی “جراحی کاشت لنز داخل چشمی یا ICL” مراجعه نمایید.

لنز داخل چشمی آرتیزان چیست؟

لنز آرتیزان (Artisan Lens) یک نوع لنز داخل چشمی است که برای افراد دارای مشکلات بینایی مانند نزدیک بینی، دوربینی و آستیگماتیسم مورد استفاده قرار می گیرد. این لنز از جنس pmma (رزین سنتتیک) می‌باشد و ساخت شرکت آمریکایی Ophtee می باشد. لنز دائمی آرتیزان دارای مجوز انجمن غذا و داروی آمریکا یعنی همان FDA Approval می باشد.

لنزداخل چشمی آرتیفلکس چیست؟

لنز داخل چشمی آرتیفلکس (Artiflex) نوع تاشونده و جدیدتر لنز آرتیزان می باشد. این لنز از جنس سیلیکونی بوده و از طریق یک برش کوچک وارد چشم می شود. بنابراین جراحی کاشت دائمی لنز آرتیفلکس نیازی به بخیه زدن ندارد.

عمل جراحی کاشت لنز آرتیزان

عمل جراحی کاشت لنز آرتیزان یک روش جراحی است که در آن لنز آرتیزان درون چشم و در حد فاصل قرنیه و عنبیه (در مقابل عدسی) کاشته می‌شود. این عمل جراحی با هدف تصحیح مشکلات بینایی مانند نزدیک بینی، دوربینی و آستیگماتیسم انجام می‌شود. در این روش، پس از ایجاد برش نازکی در سطح قرنیه، لنز درون چشم قرار گرفته و روی عنبیه فیکس می شود.

مزایا

عمل جراحی کاشت لنز آرتیزان، به دلیل دارا بودن ویژگی‌های منحصر به فرد، مزایای متعددی به دنبال دارد. این مزایا عبارتند از:

مقالات مرتبط:  آب سیاه یا گلوکوم

اصلاح دوربینی و نزدیک بینی

به کمک این جراحی اختلالات بینایی مانند نزدیک‌بینی (میوپی) و دوربینی (هايپروپی) برطرف می گردند. بنابراین، بینایی بیمار بهبود یافته و دید او واضح‌تر می شود.

تصحیح آستیگماتیسم

آستیگماتیسم یکی از مشکلات شایع بینایی است که باعث کاهش کیفیت بینایی و ایجاد تاری دید می‌شود. یک جراح با تجربه، قادر است با تعبیه ی اصولی لنز Artisanآستیگماتیسم به طور کامل برطرف نماید. در نتیجه ی این امر سطح بینایی بهبود یافته و دید واضح‌تری خواهید داشت.

تطابق با ساختار چشم

لنز آرتیزان به طور کامل با ساختار چشم تطابق داشته و مانند لنز طبیعی چشم عمل می‌کند. این به معنای حفظ تعادل طبیعی و حرکت آزادانه ی مایع داخل چشمی پس از انجام جراحی Artisan می باشد.

تنوع در تصحیح بینایی

لنزهای آرتیزان و آرتیفلکس در طیف وسیعی از عیوب انکساری چشم موجود هستند. به همین دلیل توانایی اصلاح شماره چشم های بالا و دوربین را نیز دارند. همچنین در افرادی که در گذشته به دلیل ضربه ی چشم یا کاتاراکت مادرزادی، لنز طبیعی چشمشان خارج شده و از عینک ته استکانی استفاده می کنند نیز امکان کارگذاری لنز دائمی آرتیزان وجود دارد.

افزایش کیفیت بینایی

عمل جراحی کاشت لنز آرتیزان، بخصوص در بیمارانی که از قبل با مشکلات بینایی شدیدی مواجه بوده اند، کیفیت بینایی را به طور قابل توجهی ارتقا می بخشد. جراح با کاشت لنز Artisan به صورت دقیق تراکم و فوکوس نور را تنظیم نموده و دید بهتر و واضح‌تری ایجاد می کند.

عدم وابستگی به عینک

پس از این جراحی، بیماران دیگر نیاز به استفاده از عینک ندارند.

شفافیت بالا

لنز Artisan دارای شفافیت بالایی است که به طور طبیعی نور را از طریق لنز عبور داده و به شبکیه هدایت می‌کند. این عملکرد باعث کاهش لایه‌های بازتابی، افزایش شفافیت و ارتقای کیفیت بینایی می‌گردد.

پایداری طولانی مدت

لنز آرتیزان دارای پایداری بالایی می باشد. این بدین معنا است که بیماران نیازی به تغییر یا جایگزینی لنز Artisan نخواهند داشت و می‌توانند از بینایی بهبود یافته خود برای مدت طولانی لذت ببرند.

عوارض جانبی

همانند هر عمل جراحی دیگری، عمل جراحی کاشت لنز آرتیزان نیز ممکن است با برخی عوارض جانبی همراه باشد. اگرچه، در صورت انتخاب جراح چشم و بیمارستان چشم پزشکی معتبر، احتمال ایجاد این عوارض نزدیک به صفر می باشد، اما بد نیست با آنها آشنا شوید. چراکه اطلاع رسانی فوری به پزشک پس از مشاهده ی اولین علائم این عوارض، به شدت حیاتی می باشد.

عوارض جانبی احتمالی پس از عمل جراحی کاشت لنز آرتیزان عبارتند از:

عفونت

عفونت، یک عارضه در میان تمام انواع اعمال جراحی می باشد. در صورتی که پس از انجام یک جراحی چشمی، با علائمی مانند قرمزی، تورم، درد شدید و یا تغییرات در بینایی مواجه شدید، فورا این موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید.

التهاب

التهاب درونی چشم (ایریتیس) و یا التهاب سطحی چشم (کانژنکتیویتیس) از عوارض این جراحی می باشند. این التهاب‌ها معمولاً با مصرف داروهای مرطوب‌کننده چشم و داروهای ضد التهاب کنترل می‌گردند.

اختلالات بینایی

در بعضی موارد، بیماران پس از عمل جراحی، تغییراتی در بینایی خود احساس می کنند. این تغییرات می توانند مواردی از قبیل بینایی کم‌رنگ، روشنایی زائد، تاری دید و یا تغییر شکل اشیاء باشند. معمولا تغییرات این چنینی طی مدت زمان کوتاهی بهبود می‌یابند. اما لازم است این موضوع را نیز با چشم پزشک خود در میان بگذارید.

انحراف لنز

در بعضی موارد، لنز آرتیزان از محل خود منحرف می شود. این مشکل معمولاً با تنظیم دوباره لنز توسط پزشک قابل رفع است.

نوع بیهوشی

عمل جراحی کاشت لنز آرتیزان با دو روش بیهوشی موضعی و بیهوشی عمومی قابل انجام است. این انتخاب به شرایط چشم و تمایل بیمار بستگی دارد.

در نهایت، تصمیم نهایی در مورد نوع بیهوشی برای هر عمل جراحی، با مشورت بیمار، پزشک بیهوشی و جراح گرفته می شود.

آیا جراحی کاشت لنز داخل چشمی برای همه افراد مناسب است؟

خیر. برای تشخیص مناسب بودن این عمل برای شما، نیاز به مشاوره و ارزیابی توسط یک جراح مجرب و باوجدان دارید.

مقالات مرتبط:  جراحی های اصلاح عیوب انکساری چشم

عواملی که جراح احتمالا برای این تشخیص بررسی می نماید، عبارتند از:

  • میزان عیوب انکساری
  • سایر بیماری های چشمی
  • سن بیمار
  • وضعیت سلامت کلی بدن

در نهایت، برای پاسخ قطعی به این سوال که آیا امکان انجام جراحی کاشت لنز آرتیزان یا ICL را دارید یا خیر می توانید به آدرس به آدرس مطب موجود در سایت مراجعه نمایید. همچنین در صورتی که مدارک و عکس هایی از چشم خود داشته باشید، می توانید از طریق برنامه های واتس اپ یا بله به شماره ی 09122880768 از مشاوره ی رایگان دکتر ماندانا احمدی بهره مند شوید.

سن مناسب برای جراحی آرتیزان چقدر است؟

عمل جراحی کاشت لنز دائمی آرتیزان معمولا برای افراد بالای 21 سال توصیه می گردد. با این حال عوامل دیگر نیز در این تصمیم گیری دخیل می باشند. بنابراین بهتر است این تصمیم را با مشورت یک جراح باتجربه در این زمینه اتخاذ فرمایید.

میزان درد بعد از این جراحی چقدر است؟

میزان درد بعد از جراحی کاشت لنز Artisan، بسته به عوامل مختلف مانند نوع جراحی و تکنیک مورد استفاده، آستانه ی درد، سلامت عمومی و رعایت دستورات پس از عمل، متفاوت می باشد. اما به طور کلی این عمل، جزء جراحی های سرپایی و بی درد به حساب می آید. در صورت احساس درد جزئی نیز، می توانید با تجویز پزشک، از مسکن های خفیف استتفاده نمایید.

آیا بعد از انجام این جراحی نیاز به استفاده از عینک دارم؟

خیر، بعد از انجام جراحی کاشت لنز داخل چشمی Artisan، نیاز به استفاده از عینک به طور کامل از بین می رود. در واقع هدف اصلی این جراحی، بهبود وضعیت بینایی و حذف نیاز به عینک برای دیدن اشیا نزدیک یا دور می باشد. با این حال، نتیجه نهایی و توانایی شما در دیدن بدون عینک، به عوامل مختلفی مانند نوع لنز تعبیه شده، وضعیت اولیه چشم شما، میزان تبحر جراح و … بستگی دارد.

مراقبت های بعد از جراحی آرتیزان

همانند تمام اعمال جراحی، پس از جراحی آرتیزان چشم نیز، برخی مراقبت‌های خاص باید به دقت رعایت شوند. رعایت این موارد کمک می کند تا فرآیند بهبودی به خوبی پیش رفته و مشکلات احتمالی کاهش یابند. مراقبت‌های بعد از عمل آرتیزان عبارتند از:

استفاده از قطره‌های چشمی

قطره‌های مورد استفاده پس از جراحی آرتیزان، معمولاً شامل قطره‌های ضد التهاب، ضد عفونی کننده و مرطوب کننده چشم هستند. چنانچه بیمار خانم دکتر ماندانا احمدی هستید، این قطره ها را مطابق دستور زیر مصرف نمایید:

  • قطره ی لووفلوکسایین هر 4 ساعت یک مرتبه به مدت 5 روز
  • قطره ی بتازونیت هر 4 ساعت یک مرتبه به مدت 7 روز
  • قطره ی فلوکورت از هفته ی دوم پس از عمل هر 6 ساعت یک مرتبه به مدت 14 روز

استفاده از داروها

جراح ممکن است جهت کاهش درد و التهاب پس از جراحی، از داروهای مسکن یا ضد التهاب کمک بگیرد.

محافظت از چشم

جلوگیری از ضربه و فشار به چشم پس از جراحی، ضروری می باشد. همچنین به مدت 2 روز پس از جراحی از تماس آب با چشم هایتان خودداری فرمایید.

رعایت محدودیت‌ها

پزشک ممکن است محدودیت‌هایی در خصوص انجام فعالیت‌های روزانه تعیین نماید. این محدودیت ها ممکن است شامل ممنوعیت انجام برخی ورزش‌ها، شستشوی صورت با آب، استفاده از آرایش چشم و … باشد. رعایت این موارد، سبب جلوگیری از عوارض و دستیابی به نتایج مطلوب می گردد.

حفاظت در برابر آفتاب

پس از این جراحی، چشم پزشک ممکن است توصیه کند که از عینک های آفتابی با فیلترهای محافظ استفاده نمایید. نور خورشید می تواند برای چشم‌ها تحریک کننده باشد و استفاده از عینک آفتابی می‌تواند موجب کاهش این تحریک و احساس راحتی شما شود.

انجام معاینات منظم نزد چشم پزشک

انجام معاینات منظم پس از جراحی، بسیار ضروری می باشد. پزشک نیاز دارد تا پس از جراحی، به طور پیاپی میزان پیشرفت شما را بررسی نموده و هر گونه مشکل یا علامت نگران کننده را تشخیص دهد.

مقالات مرتبط:  عمل جراحی آب مروارید

معاینات پس از جراحی Artisan نزد دکتر ماندانا احمدی معمولا به شرح زیر می باشد:

  • 1 روز پس از جراحی
  • 7 روز پس از جراحی
  • 3 هفته پس از جراحی
  • 2 ماه پی از جراحی
  • 1 سال پس از جراحی

هزینه ی جراحی آرتیزان چقدر است؟

هزینه ی این جراحی بسته به عوامل مختلف مانند موقعیت جغرافیایی، محبوبیت و تجربه ی جراح، میزان هزینه ی بیمارستان، نوع و مارک لنز و … متفاوت می باشد. شما عزیزان می‌توانید جهت اطلاع از هزینه ی جراحی خود همه روزه بجز ایام تعطیل از ساعت 9 صبح الی 6 بد از ظهر با شماره تلفن 02188673844 تماس حاصل نمایید.

آیا عمل جراحی آرتیزان نیاز به بستری شدن دارد؟

خیر. در شرایط معمول، عمل جراحی آرتیزان یک عمل سرپایی بوده و نیاز به بستری شدن در بیمارستان ندارد.

چند نکته ی مهم در ارتباط با لنز دائمی آرتیزان

  • قبل از جراحی، بررسی ها و معاینات لازم جهت تشخیص میزان عمق چشم و شرایط لازم جهت کارگذاری لنز صورت می پذیرد. سپس لنز بیمار در کمتر از یک هفته تهیه می گردد.
  • در ابتدای جراحی، برش کوچکی بر روی قرنیه زده می شود. لنز از طریق همین برش وارد چشم شده و به عنبیه (Iris) فیکس می شود.
  • فردای روز عمل، پانسمان چشم باز می شود و چون چشم برای عمل آرتیزان چند بخیه می خورد، حدود یک ماه تا بهبود کامل دید زمان لازم است.

تفاوت لنز آرتیزان با لنز آرتیفلکس چیست؟

تفاوت لنز آرتیزان با لنز آرتیفلکس در چند نکته ی زیر می باشد

  • لنز آرتیفلکس برخلاف لنز آرتیزان قابلیت تاشوندگی دارد.
  • لنز آرتیفلکس به علت خاصیت تاشوندگی نیاز به برش کمتری نسبت به لنز آرتیزان دارد.
  • در جراحی کاشت دائمی لنز آرتیزان نیاز به بخیه زدن وجود دارد. اما در جراحی کاشت دائمی لنز آرتیفلکس نیازی به بخیه زدن وجود ندارد.
  • دوره ی نقاهت در جراحی کاشت دائمی لنز آرتیفلکس کوتاه تر از جراحی کاشت دائمی لنز آرتیزان است.

آرتیزان یا ICL؟ پرسش های رایج در این زمینه به همراه پاسخ خانم دکتر ماندانا احمدی

در این قسمت به 2 پرسش رایج شما عزیزان در این زمینه پاسخ داده شده است:

پرسش: بنده 25 سال دارم. شماره چشمم بالا بود (8-) . پزشک پس از معاینه ی من گفتند امکان انجام جراحی لازک و لیزیک را ندارم. به نظر شما لنز Artisan برای من مناسب هست یا لنز ICL؟

پاسخ: در شماره های بالایی مثل شماره چشم شما اصولا جراحی لیزیک و لازک به صلاح نیست و دید خوبی به شما نمی دهد. برای شما لنزهای داخل چشمی مناسب تر هستند. به دلیل اینکه شما آستیگمات ندارید، اگر شرایط چشمتان مناسب باشد، انجام جراحی کاشت لنز داخل چشمی ICL برای شما بهتر است.

پرسش: ببخشید چشم من 11 نمره نزدیک بینی و 3 نمره آستیگمات داره. کدوم لنز برای من مناسب تر هست؟ Artisan یا ICL؟

پاسخ: اگر طبق معاینات و عکس های گرفته شده، چشمتان امکان انجام عمل را داشته باشد، لنز Toric ICL برای شما مناسب تر است. این لنز به طور کامل شماره چشم و آستیگمات شما را برطرف می کند.

به طور کلی، اصولا لنز ICL نسبت به لنز آرتیزان برتری هایی دارد. این برتری ها عبارتند از: بهبود سریع دید، عدم وجود بخیه، دیده نشدن لنز، التهاب کمتر داخل چشم و … . البته لنز آرتیزان هم موارد استفاده ی مخصوص خود را دارد. در صورت نیاز به مشاوره در این زمینه می توانید در قسمت دیدگاه ها در انتهای صفحه پرسش خود را ثبت نمایید.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم جوانب مختلف عمل جراحی تعبیه ی لنز داخل چشمی آرتیزان را به طور کامل بررسی نماییم. در صورت وجود هر گونه ابهام یا پرسش تکمیلی در این خصوص، می توانید با استفاده از بخش دیدگاه ها در انتهای صفحه با ما در ارتباط باشید. امیدواریم مطالب فوق برای شما مفید و کاربردی بوده باشند. از همراهی شما عزیزان بی نهایت سپاسگزاریم.

5/5 - (2 امتیاز)

درباره دکتر ماندانا احمدی

من دکتر ماندانا احمدی هستم، دارای فوق تخصص پیوند قرنیه، سگمان قدامی و لیزیک. فارغ التحصیل پزشکی عمومی دانشگاه شهید بهشتی سال ۱۳۷۲ با رتبه ی ممتاز (یک در صد نخبگان) که اکنون پس از 25 سال فعالیت و انجام جراحی های بی شمار در خدمت شما مردم عزیز می باشم.

(12) دیدگاه

  1. سمیه
    17 اسفند 1402

    بین لنز icl و ارتیفلکس کدوم بهتره؟ نمره چشمم 8 و آستیگمات

    پاسخ
    • ادمین سایت
      4 فروردین 1403

      باسلام، لنز داخل چشمی ای سی ال مزایای بیشتری به همراه دارد.

      پاسخ
  2. نیما
    18 تیر 1403

    بنده دارای شماره چشم -15 و-11.5 هستم و دارای شبکیه نازک می باشم آیا می توانم کاشت لنز آرتیفلکس انجام دهم ؟و با توجه به شرایط بنده بین آرتیفلکس و icl کدام دارای عوارض کمتری می باشد؟

    پاسخ
    • دکتر ماندانا احمدی
      21 تیر 1403

      سلام، باتوجه به مواردی که فرمودید احتمالا عمل ای سی ال مناسب تر می‌باشد.

      پاسخ
  3. پری
    19 مرداد 1403

    سلام خانم دکتر من به علت وجود آب مروارید حدود دو سال پیش عمل آب مروارید انجام دادم با توجه به اینکه قبل از عمل چشمم نزدیک بین بود و برای دور از عینک استفاده میکردم دکتر برای من لنز تک کانونی کار گذاشتن من الان دید دورم خوبه ولی دید نزدیک و دید میانی افتضاحه بدون عینک تاره تاره ازعینک زدن کلافه شدم استخوان روی بینی‌ام درد میگیره آیا امکان تعویض لنز دائمی من با یک لنز سه دید و آسیگمات وجود داره که من کلا برای همیشه از عینک بی‌نیاز بشم ؟ ممنونم اگر پاسخگو باشید .

    پاسخ
    • دکتر ماندانا احمدی
      18 شهریور 1403

      با سلام، این موضوع به شرایط چشم شما بستگی دارد و در این خصوص نیاز به معاینه می‌باشد اما در کل تعویض لنز عملی با ریسک بالا می‌باشد.

      پاسخ
  4. سمانه
    16 شهریور 1403

    سلام ببخشید عمل هاس کاشت لنز تا چه نمره امکان پذیره
    نمره ضعیفی ۲۰ امکان پذیره عملش ؟
    و اینکه اگ کسب نمره چشمشس مثلا ۲۰ باشه و قرنیش هم نازک باسه چی
    جواب سوالامو لدید ممنون میشم

    پاسخ
    • دکتر ماندانا احمدی
      17 شهریور 1403

      با سلام، بله اصولا جراحی مخصوص همین شرایط می‌باشد.

      پاسخ
  5. فاطیما نصیری
    16 شهریور 1403

    تا چه حدی می‌توان از جراحی‌های اصلاح بینایی برای رفع عیوب انکساری بالا استفاده کرد؟ آیا عمل کاشت لنز برای افرادی با نمره چشم 21 امکان‌پذیر است؟ همچنین، در صورتی که فردی با نمره چشم 21 یا 19 دارای قرنیه نازک باشد، چه روش‌های درمانی دیگری قابل توصیه است؟

    پاسخ
    • دکتر ماندانا احمدی
      17 شهریور 1403

      بله

      پاسخ
  6. آنا
    16 شهریور 1403

    کسی ک میخواد عمل بینی هم انجام بده بهتره اول عمل بینی رو انجام بده یا اول عمل کاشت لنز؟ یا یه سوال دیگه اول عمل بینی یا اول عمل لیزیک ؟ چون میترسم اگه اول چشممو عمل کنم بعد دماغمو نمره چشمم دوباره برگرده یا کمی ضعیف تر شه یا آسیب و فشار بهش وارد شه خیلی حساسم و برام اهمیت داره لطفا راهنمایی کنید، ممنونم.

    پاسخ
    • دکتر ماندانا احمدی
      17 شهریور 1403

      با توجه به شرایط شما، دو گزینه برای اصلاح بینایی و عمل بینی وجود دارد. اگر کاشت لنز برایتان مناسب باشد، باید مدتی برای تهیه لنز صبر کنید (حدودا 6 ماه) و در این فاصله عمل بینی را انجام دهید. اما اگر کاندیدای لیزیک باشید، پیشنهاد می‌شود ابتدا لیزیک انجام دهید و سپس به عمل بینی بپردازید. این ترتیب، بهترین نتیجه را برای شما به همراه خواهد داشت و از نظر زمانی نیز به صرفه‌تر است.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *