عمل لیزیک چشم

تاریخ آخرین آپدیت: 28ام تیر 1403

در این مقاله چه میخوانیم؟ مشاهده

مقدمه

استفاده از عمل لیزیک چشم به معنای رهایی همیشگی از لنزهای تماسی و عینک های اجباری می باشد. به همین خاطر اکثر افراد دارای عیوب انکساری خواهان انجام این جراحی هستند. اما لازم است بدانید که لیزیک برای همه ی افراد مناسب نیست. در این مقاله خواهید آموخت که آیا کاندیدای مناسبی برای لیزیک هستید یا خیر. همچنین در این مطلب با کلیه ی نکات و مواردی که در هنگام تصمیم گیری برای انجام Lasik باید در نظر گرفته شوند، آشنا خواهید شد. پس تا انتها با ما همراه باشید.

Audio Image

نام: دکتر ماندانا احمدی

توضیحات: عمل لیزیک چشم

عمل لیزیک چشم چیست؟

اگر از دوربینی، نزدیک‌بینی، پیرچشمی یا آستیگماتیسم رنج می‌برید و به دنبال خلاص شدن از شر عینک و لنزهای تماسی هستید، لیزیک می‌تواند معجزه زندگی شما باشد. این عمل جراحی محبوب، به عنوان یکی از شناخته‌شده‌ترین روش‌های اصلاح عیوب انکساری چشم، به شما دید واضح و شفاف هدیه می‌دهد. در این عمل سرپایی، جراح با استفاده از لیزر، شکل قرنیه (پوشش شفاف جلوی چشم) را به دقت تغییر می‌دهد. این تغییر، نحوه تمرکز نور بر روی شبکیه را اصلاح کرده و دید شما را به طور چشمگیری بهبود می‌بخشد.

عمل لیزیک چشم

عمل لیزیک چشم

تاریخچه

در گذشته این جراحی بدین صورت انجام می‌شد که، قرنیه به صورت مکانیکی و توسط یک تیغ جراحی مخصوص به دو لایه تقسیم می شد. سپس جراح لایه ی رویی را کنار زده و با تراشیدن لایه ی پایینی به کمک لیزر سعی در اصلاح نمره چشم داشت. در نهایت لایه ی اولیه مجددا بجای خود بازگردانده می‌شد. از محاسن این عمل میتوان به بهبود سریع وضعیت چشم اشاره نمود. بزرگترین ایراد این روش جراحی استفاده از وسیله ای بنام میکروکراتوم (تیغه ای بسیارنازک هلالی) بود. که ضخامت های کاملا محاسبه شده ای را برداشت نمی‌کرد و بسته به شکل قرنیه امکان عدم تشکیل کامل لایه ی اولیه (فلپ) وجود داشت.

به همین دلیل امروزه این روش لیزیک در مراکز معتبر منسوخ شده و بجای آن از روش تماما لیزری فمتولیزیک استفاده میکنیم که دقت در حد میکرون دارد و علاوه بر بهبود سریع بینایی و وضعیت چشمی عوارض لیزیک قدیمی را هم ندارد. البته بسیاری از مردم کلمه ی لیزیک را همچنان بجای فمتولیزیک استفاده میکنند. امروزه روش های نوین و کم عارضه تری به مجموعه روش های جراحی لیزری برداشتن عینک اضافه شده اند. جدید‌ترین جراحی های لیزری اصلاح عیوب انکساری “فمتولیزیک” و “فمتواسمایل” نام دارند. ویدیو زیر انجام این عمل جراحی را به روش قدیمی نشان می دهد.

چگونه چشم سالم تصاویر را متمرکز می‌کند؟

در یک چشم نرمال و بی عیب، تصاویر بر روی شبکیه در پشت چشم متمرکز می شوند. این در حالی است که در چشمان دارای نزدیک‌بینی، دوربینی و یا آستیگماتیسم، تصاویر در نهایت در جلو و یا پشت شبکیه متمرکز می گردند. این مسئله منجر به تاری دید خواهد شد.

انواع عیوب انکساری چشم

عیوب انکساری شامل مشکلات نزدیک بینی، دوربینی، آستیگماتیسم و پیرچشمی می باشد. خوشبختانه، امروزه به دلیل پیشرفت چشمگیر چشم پزشکی، برای کلیه ی عیوب انکساری روش های درمان مناسبی وجود دارد. در ادامه به معرفی اجمالی انواع عیوب انکساری خواهیم پرداخت.

نزدیک بینی

نزدیک بینی (Myopia) وضعیتی است که در آن اجسام نزدیک را به وضوح و اجسام دور را به صورت تار می بینید. هنگامی که کره چشم شما کمی بلندتر از حد طبیعی بوده و یا زمانی که قرنیه به شدت منحنی می شود، پرتوهای نور در جلوی شبکیه متمرکز شده و دید دور را تار می کنند.

دوربینی

دوربینی (Hyperopia) وضعیتی است که در آن شما می توانید اجسام دور را به وضوح ببینید، اما اجسام نزدیک تار هستند. زمانی که کره چشم کوتاه ‌تر از حد متوسط بوده و یا قرنیه بیش از حد صاف باشد، نور به جای تمرکز بر روی شبکیه، در قسمت پشت آن متمرکز می‌شود. در این شرایط معمولا دید نزدیک تار خواهد شد. البته در افراد دوربین با کمک گرفتن از تطابق تا حدودی مشکل بینایی حل می شود و در بسیاری از موارد تنها در سنین بالای 35 سال عینکی می شوند.

آستیگماتیسم

آستیگماتیسم منجر به تاری دید کلی می گردد. هنگامی که قرنیه به طور ناهموار منحنی یا مسطح می شود، آستیگماتیسم ایجاد گشته و تمرکز دید نزدیک و دور مختل می گردد.

پیرچشمی

پیرچشمی ( Presbyopia ) یکی دیگر از اختلالات انکساری است. در این اختلال همزمان با افزایش سن و آغاز روند پیری(حدود 42 تا 46 سالگی)، توانایی تمرکز روی اجسام نزدیک کاهش پیدا می کند.

لیزیک، راه حلی دائمی برای تاری دید

به طور کلی، تاری دید با خم شدن (انکسار) اشعه های نور، با عینک یا لنزهای تماسی قابل جبران می باشد. اما این یک راه حل موقت است. بدین معنا که به مجرد عدم استفاده از عینک یا لنز تماسی، خواهید دید که مشکلات پابرجا هستند. تغییر شکل قرنیه (بافت شفاف گنبدی شکل در جلوی چشم) می تواند انکسار و اصلاح دید لازم را به صورت دائمی فراهم نماید. این امر معمولا توسط جراحی های لیزری برداشتن عینک (لیزیک) صورت می پذیرد.

عمل چشم لیزیک چگونه انجام می‌شود؟

برای انجام عمل چشم لیزیک، ابتدا قطره ی بی حسی در چشم های شما ریخته می شود تا در هنگام لیزیک دردی نداشته باشید. سپس پزشک یک لایه ی نازک از سطح قرنیه ی چشم شما را با لیزر بلند می کند. در این مرحله، جراح چشم با استفاده از لیزر، شکل قرنیه ی چشم شما را متناسب با شرایط چشمتان، تغییر می دهد. پس از آن جراح چشم شما، قرنیه را به محل دقیق خود باز خواهد گرداند. درواقع این مرحله از اهمیت ویژه ای برخوردار است که تفاوت یک جراح حاذق با فرد تازه کار را مشخص می کند. در نهایت معمولا از یک لنز پانسمان برای شما استفاده می شود تا مجبور به بستن کامل چشمانتان نباشید.

عمل چشم لیزیک چگونه انجام می‌شود؟

عمل چشم لیزیک چگونه انجام می‌شود؟

شرایط جراحی لیزیک چشم

تمامی افراد شرایط عمل لیزیک چشم را ندارند. به همین دلیل حتما باید با یک دکتر چشم خوب و با وجدان مشورت نمایید. زیرا متاسفانه جراح های زیادی با زیر پا گذاشتن تعهد پزشکی خود نسبت به سلامت بیمار، به طمع دریافت هزینه عمل جراحی، بی دلیل شما را تشویق به انجام عمل نادرست می نمایند.

افراد دارای شرایط زیر حتما باید با نظر یک چشم پزشک حاذق، برای عمل لیزیک چشم خود اقدام نمایند:

  • افراد باردار
  • افراد بالای 45 سال
  • افراد دارای خشکی چشم شدید
  • افرادی که از داروهای قوی برای درمان میگرن استفاده می کنند
  • افرادی که از داروهای قوی برای درمان آکنه استفاده می کنند
  • افراد دارای دیابت کنترل نشده
  • افراد دارای رماتیسم
  • افراد دارای نقص ایمنی شدید
  • افراد دارای بیماری های چشمی از قبیل قوز قرنیه، التهاب چشم، وجود اسکار روی قرنیه، وجود تبخال چشم، آب مروارید، آب سیاه و بیماری های شبکیه
  • افرادی که در گذشته سابقه ی انجام عمل جراحی چشم داشته اند
  • افرادی که هنوز شماره چشمشان ثابت نشده است
  • افراد با شماره چشم بالاتر از 7 دیوپتر

چشم پزشک ممکن است این افراد را برای مدت محدود و یا گاها برای همیشه، از انجام لیزیک منع نماید. همچنین در برخی موارد، دکتر چشم پزشک، یکی دیگر از جراحی های عیوب انکساری را به افراد پیشنهاد می نماید.

کاندیدهای مناسب جراحی لیزیک

افراد دارای شرایط زیر کاندید های مناسب جراحی لیزیک هستند:

  • گروه سنی بین 18 تا 45 سال
  • افرادی که بیش از شش ماه شماره چشم ثابت داشته اند
  • افراد دارای ضخامت قرنیه مناسب
  • افراد با شماره چشم کمتر از 10 دیوپتر

حتی در صورت داشتن ایده آل ترین شرایط برای لیزیک نیز، تنها با انجام معاینه و آزمایشات، می توانید از امکان انجام عمل مطمئن شوید.

سن مناسب برای جراحی لیزیک

معمولا افراد زیر 18 سال شماره چشم ثابتی ندارند. همچنین غالبا افراد بالای 45 سال در معرض ابتلا به آب مروارید می باشند. به همین دلیل در اکثر مواقع عمل لیزیک به افراد بین 18 تا 45 سال توصیه می شود.

لازم به ذکر است که بهترین سن برای عمل لیزیک چشم بین 18 الی 25 سالگی می باشد.

بهترین فصل برای جراحی LASIK

تحقیقات انجام شده بیان گر این موضوع است که هر چه هوا خنک تر و رطوبت هوا کمتر باشد، شرایط برای عمل لیزیک مناسب تر است. بنابراین مناسب ترین فصل برای این عمل جراحی، فصل زمستان می باشد. هر چند که در همه ی فصول می توان عمل لیزیک را انجام داد و مهمترین موضوع، توانایی جراح می باشد.

مراقبت های قبل از عمل لیزیک چشم

قبل از انجام هر عمل جراحی، باید برخی نکات را رعایت کنید تا عمل بهتری داشته باشید. عمل لیزیک هم از این امر مستثنی نیست.

قبل از انجام عمل لیزیک چشم حتما موارد زیر را رعایت فرمایید:

  • حداقل یک هفته قبل از عمل از لنز های تماسی نرم استفاده نفرمایید.
  • حداقل سه هفته قبل از عمل از لنز های تماسی سخت استفاده نفرمایید.
  • حداقل از 2 روز قبل از عمل، روزی 3 مرتبه چشمانتان را با شامپو بچه بشویید.
  • صبح روز عمل حتما استحمام نمایید.
  • به علت حساسیت دستگاه لیزر به بو، لطفا روز عمل از عطر و ادکلن استفاده نفرمایید.
  • صبح روز عمل چشمانتان را با شامپو بچه شسته و آرایش صورت و چشم استفاده نفرمایید.
  • روز عمل حتما یک نفر را به عنوان همراه در کنار خود داشته باشید. این مسئله به این دلیل است که بعد از عمل نباید رانندگی کنید.
  • نیازی به ناشتا بودن نیست اما لطفا غذای سبک میل بفرمایید.
مراقبت های قبل از عمل لیزیک چشم

مراقبت های قبل از عمل لیزیک چشم

مراقبت های بعد از عمل لیزیک چشم

یکی از موارد بسیار مهم در نتیجه بخشی یک عمل جراحی، انجام دقیق مراقبت های پس از عمل می باشد.

مراقبت های بعد از عمل لیزیک چشم شامل موارد زیر هستند:

بایدها

  • قطره های چشمی را طبق دستور پزشک و تنها در طول روز استفاده نمایید. نیازی نیست در طول شب برای ریختن قطره ها از خواب بیدار شوید. ضمنا لطفا بین دو قطره ی چشمی حد اقل 5 دقیقه فاصله در نظر بگیرید.
  • حداقل 5 روز به صورت دائم و یک ماه در خارج از منزل از عینک آفتابی استفاده نمایید.
  • در صورت احساس تاری چشم، سوزش، اشک ریزش و یا احساس جسم خارجی، اصلا نگران نباشید. این موضوع موقتی بوده و به زودی برطرف خواهد شد.
  • انجام کارهای روزمره مانند رانندگی، مطالعه، استفاده از موبایل یا کامپیوتر، تماشای تلویزیون و… تا حدی که چشمتان را خسته نکند، از روز بعد از عمل منعی ندارد.

نبایدها

  • لطفا بلافاصله بعد از عمل به چشم خود استراحت داده و رانندگی نفرمایید.
  • حداقل دو روز پس از عمل استحمام نفرمایید و از تماس آب با چشم بپرهیزید.
  • از تماس با مواد شوینده قوی و شیمیایی جدا بپرهیزید.
  • حداقل یک ماه چشمتان را مالش نداده و از فشار بالش یا اجسام دیگر به چشم خودداری نمایید.
  • در صورت خارج شدن اتفاقی لنز پانسمان از چشمتان، به هیچ عنوان لنز را به چشم بر نگردانید. لطفا با دکتر چشم خود تماس بگیرید.
  • مصرف سیگار خود را حداقل تا دو هفته کم کنید. چرا که دخانیات روی ترمیم بافتی تاثیر منفی دارند. همچنین از حضور در مکان هایی که در معرض دود هستند، اجتناب فرمایید.
  • حداقل دوهفته بعد از عمل از آرایش چشم و پلک ها استفاده نفرمایید.
  • معمولا 3 روز بعد از عمل لنز پانسمان دارید که در این مدت باید از رسیدن آب به چشمتان بپرهیزید. لطفا در این مدت تنها از استحمام گردن به پایین استفاده نمایید.
  • حداقل یک ماه بعد از عمل از انجام ورزش های سنگین نظیر وزنه برداری، کشتی، بوکس و… بپرهیزید.
  • حداقل یک ماه بعد از عمل شنا نفرمایید. همچنین حداقل سه ماه بعد از عمل شیرجه نزنید.

لطفا در کلیه ی موارد بالا از دستورات جراح چشم پزشک خود طبعیت نمایید. هر جراح عقاید، روش های درمانی و دستورات مخصوص به خود را دارد که ممکن است با سایر جراحان متفاوت باشد.

مزایا و عوارض عمل لیزیک چشم

عمل لیزیک چشم نیز مانند سایر اعمال جراحی مزایا و معایبی دارد. مزایای این عمل بسیار بیشتر از معایب و عوارض آن است.

مزایا عمل لیزیک چشم عبارتند از:

  • حدود 96 درصد بیماران از انجام این جراحی رضایت کامل داشته اند.
  • در طول عمل بیهوشی نخواهید داشت و بنابر این از عوارض داروهای بیهوشی در امانید.
  • از بی حسی موضعی استفاده شده و در طول عمل دردی نخواهید داشت.
  • پس از عمل درد بسیار جزئی خواهید داشت که با مصرف خفیف ترین مسکن ها قابل رفع است. در بیشتر مواقع این درد به صفر هم میرسد.
  • به صورت دائمی عینک را کنار خواهید گذاشت.
  • برای همیشه از شر لنزهای تماسی که ریسک بالای عفونت را به همراه دارند، نجات پیدا خواهید کرد.
  • مدت زمان تاری دید احتمالی بسیار کوتاه بوده و معمولا یک روز بعد از عمل بینایی تصحیح می گردد.
  • دراین جراحی، چشم به صورت کامل پانسمان و بسته نمی شود و شما بلافاصله بعد از عمل، دید خواهید داشت. به جای پانسمان کامل از لنز پانسمان در داخل چشم استفاده می گردد که معمولا بعد از 3 روز برداشته می شود. احساس جسم خارجی نیز به همین خاطر می باشد و موقتی است.
  • عمل لیزیک چشم نیاز به بخیه ندارد.
  • مدت زمان این عمل بسیار کوتاه بوده و برای هر چشم حدود 5 دقیقه می باشد.
  • این عمل دارای دوره نقاهت بسیار کوتاه می باشد.

هزینه عمل لیزیک چشم

هزینه عمل لیزیک چشم، مهم ترین عاملی است که ممکن است افراد را از انجام این جراحی منصرف کند. این عمل یک معجزه در علم چشم پزشکی به حساب می آید. بنابراین افرادی که توسط دکتر چشم خود از انجام این عمل منع نشده باشند، آرزوی انجام لیزیک را دارند. طبعا، هزینه عمل لیزیک چشم هم مثل سایر اعمال جراحی بسته به تخصص و مهارت جراح، امکانات بیمارستان و دستگاه های موجود مقداری متفاوت خواهد بود. اما به نسبت سایر اعمال جراحی زیبایی از قبیل رینو، ابدو، اسلیو و… بسیار مقرون به صرفه می باشد. تلاش درمورد پیداکردن جراح با هزینه عمل لیزیک چشم کمتر، اصلا منطقی نیست. چرا که کاهش قیمت احتمالی تنها می تواند به دلایل زیر باشد:

عمل در بیمارستان های دولتی، دانشگاهی و تامین اجتماعی

کم تر بودن هزینه عمل در این بیمارستان ها به این خاطر است که افراد در حال آموزش مثل رزیدنت های جراحی، این جراحی ها را انجام می دهند.

عمل با استفاده از دستگاه های قدیمی و کیفیت پایین

روز به روز با پیشرفت علم، نسخه های جدیدتر و بهتر دستگاه ها تولید و استفاده می شوند. استفاده از به روز ترین و بهترین دستگاه عمل لیزیک چشم، به شما دید کامل و بی نقصی هدیه می کند.

میزان تجربه و تخصص جراح

مسلما، انتخاب بهترین دکتر چشم، یک عمل موفقیت آمیز را برایتان به ارمغان می آورد.

مطمئنا یک عمل زیبایی همیشگی و تکرارناپذیر (در صورت انتخاب بهترین دکتر چشم) ارزش هزینه کردن را دارد. جهت اطلاع از هزینه عمل لیزیک چشم نزد دکتر ماندانا احمدی که یکی از بهترین جراحان چشم هستند، با ما تماس حاصل فرمایید. همچنین شما می توانید نظرات و سوالات خود را در قسمت دیدگاه ها مطرح فرمایید.

معرفی جراحی های عیوب انکساری

برخی از مردم گمان می کنند که عمل جراحی لیزیک تنها جراحی جهت اصلاح عیوب انکساری می باشد. برخی دیگر تمامی جراحی های عیوب انکساری را با نام لیزیک می شناسند. این در حالی است که با گذشت زمان و پیشرفت علم انواع جراحی های عیوب انکساری با نام و شرایط مختلف ابداع شده است.

جراحی های عیوب انکساری شامل موارد زیر هستند:

  • لیزیک
  • فمتولیزیک
  • فمتو اسمایل
  • اپی لیزیک
  • Customized lasik
  • Intacs
  • ck
  • لازک
  • ARTIFLEX Phakic IOL & ARTISAN Phakic IOL
  • ICL Phakic IOL یا جراحی کاشت لنز داخل چشمی ICL
  • Clear lens extraction
  • PRK یا پی آر کی
  • ترانس PRK
  • سوپراکور
  • Smile

جراحی های ذکر شده، مشکلات نزدیک‌ بینی، دوربینی و آستیگماتیسم چشم شما را رفع می کنند. این روش ها نسبتا بی خطر هستند و در صورت انجام صحیح و دقیق، نتایج موفقیت آمیزی به همراه خواهند داشت. تفاوت مهم این روش ‌ها با یکدیگر در نوع برش و شرایط بهبودی و اثربخشی پس از جراحی می باشد. متخصص چشم، پس از انجام معاینات و آزمایشات، مشخص می کند که کدام روش برای چشم شما مناسب تر است.

نتایج جراحی لیزیک

به طور کلی، اکثر افرادی که عمل جراحی لیزیک (laser-assisted in situ keratomileusis یا Lasik) را انجام می‌دهند، بینایی 20/20 یا بهتر را به دست می‌آورند که برای اکثر فعالیت‌ها خوب عمل می‌کند. اما گاهی در نهایت و به موازات افزایش سن، برای رانندگی در شب یا مطالعه به عینک نیاز خواهند داشت. طبق آمار جهانی، عمل لیزیک سابقه خوبی دارد. پس از این جراحی، عوارضی که منجر به از دست دادن بینایی شوند، نادر بوده و اکثر افراد از نتایج آن راضی هستند.

برخی از عوارض جانبی، به ویژه خشکی چشم و اختلالات موقت بینایی (مانند خیرگی) نسبتاً رایج می باشند. اما معمولاً بعد از چند هفته یا چند ماه از بین خواهند رفت. نتایج شما به عیب انکساری و سایر عوامل بستگی دارد. افراد مبتلا به نزدیک بینی خفیف، بیشترین موفقیت را در جراحی های انکساری دارا هستند. افرادی که دارای درجه ی بالایی از نزدیک بینی و یا دوربینی همراه با آستیگماتیسم هستند، نتایج قابل پیش بینی کمتری دارند.

آیا چشمان شما سالم هستند؟

به طور کلی، جراحی لیزری چشم برای افرادی که دارای درجه ی متوسط عیوب انکساری هستند و مشکل بینایی غیرعادی ندارند، مناسب‌تر می باشد. بنابر این جراح چشم باید به درستی پاسخ این سوال را یافته و به صورت دقیق ارزیابی نماید که چشمان شما در چه میزان از سلامتی قرار دارند.

آیا شما از سلامت عمومی برخوردارید؟

جراح چشم شما همچنین سوالات مفصلی در مورد سلامت عمومی شما خواهد پرسید. برخی از شرایط پزشکی که به چشم شما مربوط نیستند، می توانند خطرات مرتبط با جراحی لیزیک را افزایش داده و یا نتیجه را کمتر قابل پیش بینی کنند. این شرایط عبارتند از:

  1. هر بیماری یا شرایطی که بر سیستم ایمنی شما تأثیر بگذارد، توانایی شما را برای بهبودی مختل نموده و یا شما را مستعد ابتلا به عفونت‌ها نماید. مانند: آرتریت روماتوئید، لوپوس، HIV و سایر اختلالات خودایمنی
  2. مصرف یک داروی سرکوب کننده سیستم ایمنی به هر دلیلی
  3. دیابت کنترل نشده که ممکن است شما را در معرض خطر عوارضی مانند رتینوپاتی دیابتی قرار دهد.

آیا بینایی شما پایدار است؟

اگر نزدیک بینی دارید، بینایی شما ممکن است در طول سنین نوجوانی یا حتی بیشتر تغییر کند. در نتیجه احتمالا نیاز به تغییرات دوره ای در تجویز عینک یا لنزهای تماسی داشته باشید. به همین خاطر افراد کاندیدهای جراحی لیزیک چشم، باید بیش از 18 سال سن داشته باشند. همچنین برخی شرایط و داروها مانند بارداری، شیردهی و مصرف داروهای استروئیدی، ممکن است باعث نوسانات موقتی در بینایی شما شوند. قبل از انجام عمل لیزیک چشم باید به حد کافی منتظر بمانید تا میزان بینایی و شماره چشم شما تثبیت گردد.

آیا عوارض احتمالی را درک می کنید؟

خوشبختانه عوارضی که منجر به از دست دادن بینایی می شوند، پس از انجام لیزیک نادر هستند. اما باید در نظر داشته باشید که عوارض جانبی از قبیل خشکی چشم و اختلالات بینایی موقت پس از این عمل، نسبتاً رایج هستند. البته که این مشکلات معمولاً پس از چند هفته یا چند ماه برطرف خواهند شد. لازم به ذکر است که میزان و مدت زمان عوارض در افراد و روش های جراحی مختلف متفاوت می باشد. مثلا در روش های جدید مانند فمتولیزیک و فمتواسمایل، عوارض معمولا بسیار کم بوده و تنها چند ساعت باقی می مانند.

آیا پس از عمل جراحی لیزیک ممکن است که مجدد نیاز به استفاده از عینک باشد؟

اکثر افرادی که تحت عمل لیزیک قرار می‌گیرند، در اکثر موقعیت‌ها بینایی خوب تا عالی برای سال‌ها یا دهه‌ها خواهند داشت. آنها قادرند بدون اینکه نگران عینک یا لنزهای تماسی خود باشند، ورزش کنند، اول صبح ساعت را ببینند و از چهره ی زیبای خود لذت ببرند. اما با افزایش سن یا در شرایط کم نور، ممکن است همچنان نیاز به استفاده از عینک داشته باشند.

چند درصد از افرادی که عمل لیزیک انجام داده اند رضایت کاملی از این عمل داشته اند؟

بیشتر افراد پس از عمل لیزیک رضایت بالایی را گزارش می کنند. اما آمار رسمی بلند مدت اغلب در دسترس نیستند. بخشی از دلیل این امر این است که افراد پس از جراحی به طور کلی رضایت دارند، بنابراین نیازی به معاینه مجدد احساس نمی کنند. در نتیجه اطلاعات پیگیری جمع‌آوری نخواهند شد. همچنین، روش لیزیک در طول زمان اصلاح شده و تکنیک های آن به روز شده اند. این امر نتیجه گیری از داده های گزارش شده را دشوار می نماید. لازم به ذکر است که حتی زمانی که پیگیری بعد از عمل انجام می‌گردد، بینایی در شرایط بهینه ارزیابی می شود. این در حالی است که دید شما در نور کم (مانند هنگام غروب یا در مه) ممکن است آنطور که گزارش های منتشر شده نشان می دهند مطلوب نباشد.

آیا افزایش سن تاثیری در ماندگاری عمل لیزیک دارد؟

با افزایش سن، انکسار شما ممکن است به تدریج افت پیدا کرده و بینایی شما به خوبی بلافاصله پس از جراحی نباشد. البته این مشکل بزرگی نیست. اما میزان دقیق تغییری که می‌توان انتظار داشت گاهی غیرقابل پیش بینی می‌باشد. توجه داشته باشید که تغییرات بینایی ناشی از افزایش سن با و یا بدون عمل جراحی اتفاق می‌افتد و کیفیت دید یک فرد 20 ساله و 70 ساله که هر دو چشم کاملا سالمی دارند، یکسان نیست.

جراحی لیزیک چشم شامل چه مواردی است؟

انواع مختلفی از جراحی لیزری برداشتن عینک وجود دارد. لیزیک شناخته شده ترین و رایج ترین عمل جراحی برداشتن عینک می باشد. بسیاری از مقالات، از جمله این مقاله، از اصطلاح “لیزیک” برای اشاره به انواع جراحی های لیزری چشم استفاده می کنند. این مسئله به این خاطر است که مردم غالبا کلیه ی جراحی های لیزری برداشتن عینک را با نام لیزیک می شناسند.

لازم به ذکر است که جراحی های لیزری برداشتن عینک عبارتند از: لیزیک، لازک، پی آرکی، ترنس پی آرکی، فمتولیزیک، فمتواسمایل و سوپراکور. هر کدام از این جراحی ها برای چشمان با شرایط خاصی مناسب ترین گزینه ی انتخابی می باشند. چنانچه علاقه مند به مطالعه ی جزئیات بیشتر در رابطه با این جراحی ها هستید، پیشنهاد می‌کنیم تا مقاله ی تخصصی جراحی های اصلاح عیوب انکساری را مطالعه فرمایید.

سخن پایانی با شما عزیزان

امیدواریم پس از مطالعه ی این مطلب، پاسخ کلیه ی سوالات خود در رابطه با لیزیک را یافته باشید. در نظر داشته باشید که به طور قطع نمی‌توان گفت که کدام روش جراحی بهتر بوده یا برای چشم شما مناسب تر است. هر کدام از جراحی های عیوب انکساری برای یک فرد مناسب تر می باشد. پس با مراجعه به جراح چشم پزشک، تصمیم گیری در رابطه با این موضوع را به او بسپارید. شما می توانید با رعایت نکات مهم این مقاله درصد نتیجه بخشی عمل خود را به 100 برسانید. در این عمل اهمیت جراح و دستگاه ها، انکارناپذیر است. پس لطفا این عمل را نزد یک جراح حاذق و در یک بیمارستان فوق تخصصی چشم خوب انجام دهید.

4.5/5 - (18 امتیاز)

درباره دکتر ماندانا احمدی

من دکتر ماندانا احمدی هستم، دارای فوق تخصص پیوند قرنیه، سگمان قدامی و لیزیک. فارغ التحصیل پزشکی عمومی دانشگاه شهید بهشتی سال ۱۳۷۲ با رتبه ی ممتاز (یک در صد نخبگان) که اکنون پس از 25 سال فعالیت و انجام جراحی های بی شمار در خدمت شما مردم عزیز می باشم.

(12) دیدگاه

  1. محمد محمدی
    15 بهمن 1402

    سلام خسته نباشید، من ١۴ سال پیش عمل لیزیک داشتم ولی نمره چشمم برگشت و رسید به منفی ۶/۵ خواستم ببینم میتونم عمل لنز داخل چشمی لنز آرتیزان انجام بدم ممنون میشم راهنمایی کنید.

    پاسخ
    • دکتر ماندانا احمدی
      15 بهمن 1402

      با سلام، می‌بایست چشم شما معاینه شده و از آن عکس گرفته شود. در صورتی که واجد شرایط باشید امکان پذیر می‌باشد.

      پاسخ
  2. مینا قاسمی
    21 اردیبهشت 1403

    سلام خدمت خانم دکتر عزیز، قیمت عمل لیزیک سال ۱۴۰۳ چقدر شده؟

    پاسخ
    • دکتر ماندانا احمدی
      21 اردیبهشت 1403

      با سلام، عمل های لیزری حذف عینک که بیشتر با عنوان عمل لیزیک چشم شناخته شده هستند انواع مختلفی دارند که هزینه این عمل ها از 15 تا 40 میلیون برای دو چشم متغییر می‌باشد.

      پاسخ
  3. علی توکلی
    21 تیر 1403

    برای رزرو نوبت جراحی چه کاری باید انجام بدیم؟

    پاسخ
  4. عسل قادری
    21 تیر 1403

    من دکتر رفتم بهم گفتند قوز قرنیه دارم و نمیتونم عمل لیزیک چشم انجام بدم شما چه عملی رو پیشنهاد میکنید که دیدم کامل بشه؟ ۲۴ سالم هستش.

    پاسخ
    • دکتر ماندانا احمدی
      21 تیر 1403

      با سلام، برای پاسخ دقیق به این سوال نیاز به ویزیت می‌باشد اما ممکن است که کارگذاری رینگ بسیار موثر باشد.

      پاسخ
  5. زهرا پودی
    21 تیر 1403

    سلام خانم دکتر، در جراحی های لیزیک چشم بین فمتولیزیک و فمتواسمایل کدوم بهتره؟

    پاسخ
    • دکتر ماندانا احمدی
      21 تیر 1403

      با سلام، پاسخ به این سوال بسته به شرایط چشم شما دارد اما بطور کلی در شماره های بالا عمل اسمایل پیشنهاد می‌شود.

      پاسخ
  6. ایلیا اکبری
    23 تیر 1403

    من خیلی از این عمل میترسم، آیا حین انجام عمل لیزیک دردی هم حس میکنیم؟ و اینکه چقدر زمان می‌بره؟

    پاسخ
    • دکتر ماندانا احمدی
      28 تیر 1403

      همراه گرامی، در ابتدای عمل لیزیک هر دو چشم شما بی حس شده و به هیچ عنوان دردی احساس نخواهید کرد، همچنین به لطف تکنولوژی های جدید طول این عمل برای هر چشم تنها 5 دقیقه می‌باشد.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *