در چه سنی به پیرچشمی مبتلا می‌شویم؟

سن ابتلا به پیرچشمی

پیرچشمی یا Presbyopia اختلالی در بینایی است که به مرور زمان و با افزایش سن، سبب ایجاد مشکل در دید نزدیک افراد می شود. در این عارضه، عدسی چشم که وظیفه‌ی تمرکز نور بر روی شبکیه را بر عهده دارد، خاصیت ارتجاعی خود را از دست داده و دیگر نمی‌تواند به طور کامل برای دیدن اجسام نزدیک تنظیم شود. حال سوال اینجاست که سن ابتلا به پیرچشمی چقدر است؟ با ما همراه باشید تا پاسخ پرسش رایج “معمولا در چه سنی به پیرچشمی مبتلا می‌شویم؟” را به صورت جامع و کامل دریافت کنید.

چه کسانی در معرض پیرچشمی هستند؟

اگرچه این بیماری بخشی از روند طبیعی افزایش سن محسوب می‌شود، اما این بدان معنا نیست که همه افراد در یک سن خاص به طور ناگهانی دچار پیر چشمی می‌شوند. سن شروع پیرچشمی می‌تواند در افراد مختلف و بسته به عوامل ژنتیکی و سبک زندگی، متفاوت باشد.

سن ابتلا به پیرچشمی چقدر است؟

به طور معمول سن ابتلا به پیرچشمی 40 الی 43 سالگی است. پیر چشمی تا حدود 65 سالگی تشدید شده و بعد از 65 سالگی دیگر تغییر نکرده و ثابت باقی می ماند.

علائم پیرچشمی چیست؟

در صورت مواجه شدن با علائم زیر احتمال دارد مبتلا به پیر چشمی باشید:

  • دشواری در خواندن: تار شدن یا دوشاخه شدن حروف هنگام مطالعه، علامت شایع پیرچشمی است.
  • خستگی چشم: مطالعه یا تمرکز بر روی اشیاء نزدیک، می‌تواند منجر به خستگی، سوزش و اشک چشم شود.
  • سردرد: در برخی افراد، پیر چشمی می‌تواند با سردرد، به خصوص در ناحیه پیشانی و اطراف چشم همراه باشد.
مقالات مرتبط:  دوربینی چشم چیست؟ و چگونه درمان می‌شود؟

راه درمان پیرچشمی چیست؟

به طور کلی، برای اصلاح پیرچشمی سه راه وجود دارد. اصلاح این بیماری به صورت موقتی با استفاده از عینک امکان پذیر است. اما برای درمان پیرچشمی به صورت دائم بسته به شرایط می توان از یکی از دو روش عمل جراحی سوپراکور به همراه فمتولیزیک و عمل جراحی کارگذاری لنزچند کانونی استفاده کرد.

جهت کسب اطلاعات تکمیلی در خصوص هر یک از این روش ها پیشنهاد می کنیم مقاله تخصصی “درمان پیرچشمی” را مطالعه نمایید.

کاهش سن ابتلا به پیرچشمی، پیرچشمی در جوانی

اگرچه پیرچشمی غالباً در سنین میانسالی ایجاد می شود، اما متاسفانه احتمال ابتلا به پیر چشمی در جوانی نیز وجود دارد. دلایل متعددی می‌توانند زمینه‌ساز کاهش سن ابتلا به پیرچشمی به زیر 40 سال باشند که در ادامه به آن ها اشاره شده است.

علل پیرچشمی زودرس

  • رژیم‌های غذایی نامناسب: کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری برای سلامت چشم، می‌تواند سن مبتلا به این بیماری را کاهش دهند.
  • دوربینی مخفی: افراد مبتلا به دوربینی خفیف که از عینک استفاده نمی‌کنند، ممکن است در سنین پایین‌تر دچار پیر چشمی شوند.
  • مصرف برخی داروها: مصرف طولانی‌مدت برخی داروها مانند داروهای ضد افسردگی و ضد هیستامین، می‌تواند خطر ابتلا به پیرچشمی زودرس را افزایش دهد.
  • جراحی آب مروارید در سنین کودکی و نوجوانی: عمل جراحی آب مروارید در سنین پایین، می‌تواند احتمال ابتلا به پیر چشمی در آینده را افزایش دهد.

راهکارهای پیشگیری از پیرچشمی زودرس

به رعایت موارد زیر می توانید سن ابتلا به پیرچشمی را افزایش دهید:

  • تغذیه سالم: مصرف میوه‌ها، سبزیجات، و غذاهای سرشار از ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها برای سلامت چشم مفید است.
  • معاینات منظم چشم: مراجعه منظم به چشم‌پزشک، به تشخیص زودهنگام مشکلات چشمی و تجویز راه‌حل‌های مناسب کمک می‌کند.
  • کنترل قند خون: افراد مبتلا به دیابت، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به پیر چشمی زودرس هستند. کنترل قند خون می‌تواند به پیشگیری از این عارضه کمک کند.
  • محافظت از چشم در برابر نور خورشید: استفاده از عینک آفتابی مناسب، از چشم در برابر اشعه مضر UV خورشید محافظت می‌کند و می‌تواند از Presbyopia زودهنگام جلوگیری کند.
  • کنترل استرس: استرس می‌تواند به سلامت چشم آسیب برساند. یافتن راه‌هایی برای مدیریت استرس، مانند ورزش و مدیتیشن، می‌تواند در حفظ سلامت چشم مفید باشد.
مقالات مرتبط:  علت سوزش چشم پس از انجام عمل لیزیک

جدیدترین روش درمان پیرچشمی کدام است؟

برای اصلاح دائمی پیرچشمی به صورت، ابتدا باید معاینه شوید. در صورت ابتلا به کاتاراکت، چشم پزشک می تواند همزمان با انجام جراحی آب مروارید، با کاشت لنز داخل چشمی چندکانونه پیر چشمی شما را هم درمان کند. اما چنانچه مبتلا به کاتاراکت نباشید و نتیجه عکس های گرفته شده از شما مساعد باشد، احتمالا می توانید از جدیدترین روش درمان پیرچشمی به صورت دائم یعنی عمل جراحی سوپراکور بهره بگیرید.

عمل جراحی سوپراکور چیست؟

جراحی سوپراکور با هدف درمان دائمی پیرچشمی به همراه عمل فمتولیزیک چشم انجام می شود. فمتولیزیک هم که احتمالا با آن آشنا هستید یک جراحی برداشتن دائمی عینک مانند لیزیک، فمتواسمایل، لازک، پی آرکی، ترانس پی آرکی و کاشت لنز داخل چشمی ICL است.

در صورت تمایل می توانید با صرف حدود 5 دقیقه از زمان باارزشتان مقاله تخصصی هریک از این جراحی ها را مطالعه بفرمایید.

پرسش های متداول مراجعین

1. عمل جراحی سوپراکوربرای درمان پیر چشمی تا چه سنی قابل انجام هست؟

جراحی سوپراکور از سن 45 تا 55 سالگی به شرط عدم وجود کاتاراکت (آب مروارید) قابل انجام است.

2. بهترین سن برای درمان پیرچشمی کدام است؟

اگر منظورتان عمل جراحی سوپراکور برای درمان پیر چشمی است، 45 تا 55 سالگی بهترین سن عمل سوپراکور می باشد.

3. آیا این موضوع درست است که زدن عینک پیر چشمی باعث ضعیف تر شدن و تشدید پیرچشمی می شود؟

در سن 40 تا 47 سالگی که هنوز این بیماری خفیف است، تا جایی که بتوان بدون عینک کار کرد بهتر است عینک استفاده نشده و یا در حداقل زمان ممکن استفاده گردد. اما پس از این سن دید در حدی ناکافی است که حتما نیاز به عینک می باشد.

مقالات مرتبط:  عمل جراحی آب مروارید

4. خانم دکتر با توجه به تجربه بالاتون در زمینه پیر چشمی، کم سن ترین و مسن ترین فردی که پیش شما عمل اصلاح پیرچشمی انجام دادند، چند سال داشتند؟

کم سن ترین بیماری که نزد من تحت جراحی سوپراکور قرار گرفت 44 ساله و مسن ترین بیمارم 55 ساله بودند. البته این بیماران کاتاراکت نداشتند.

جمع بندی

همانطور که متوجه شدید، پیرچشمی نوعی اختلال دوربینی (مشکل در دید نزدیک) است که معمولا در سن بالای 40 سالگی ایجاد، تا 65 سالگی تشدید و پس از آن تشدید می گردد. با رعایت تمهیدات ذکر شده در این مقاله می توان سن ابتلا به این بیماری را بالا برد و در صورت ابتلا می توان به کمک یک جراح باتجربه در زمینه پیر چشمی، آن را به صورت دائم درمان نمود. شما می توانید در صورت وجود هرگونه ابهام یا پرسش، با استفاده از بخش دیدگاه ها در انتهای مطلب با ما در ارتباط باشید. از همراهی شما عزیزان صمیمانه سپاسگزاریم.

به این مقاله امتیاز دهید.

درباره دکتر ماندانا احمدی

من دکتر ماندانا احمدی هستم، دارای فوق تخصص پیوند قرنیه، سگمان قدامی و لیزیک. فارغ التحصیل پزشکی عمومی دانشگاه شهید بهشتی سال ۱۳۷۲ با رتبه ی ممتاز (یک در صد نخبگان) که اکنون پس از 25 سال فعالیت و انجام جراحی های بی شمار در خدمت شما مردم عزیز می باشم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *