آیا امکان انجام مجدد عمل لیزیک وجود دارد؟

تاریخ آخرین آپدیت: 13ام شهریور 1402

آیا میتوان دوباره عمل جراحی لیزیک انجام داد؟

پاسخ به این سوال در بیشتر مواقع “بله” می باشد. به طور کلی این امکان وجود دارد که در طول زندگی دو یا چند بار این عمل را بصورت مجدد انجام دهید. مطالعات نشان میدهد که حدود 10 درصد از افرادی که بیش از 10 سال از عمل جراحی اولیه آن ها گذشته باشد. ممکن است جهت حفظ بینایی خود به صورت واضح نیاز به عمل لیزیک مجدد داشته باشند.

آیا انجام جراحی مجدد لیزیک خطری دارد؟

لیزیک به طور کلی یک جراحی سریع و ایمن می باشد که برای رفع مشکلات بینایی استفاده می شود. این جراحی تاکنون موفقیت بسیار زیادی را در سطح جهانی کسب کرده است. گزارش ها حاکی از آنند که 99 درصد از عمل های لیزیک، منجر به دید 10/10 یا حتی بینایی برتر می شوند. هیچ خطر جدی برای کسانی که دو بار تحت عمل جراحی لیزیک قرار می گیرند، شناسایی نشده است. اما جراحی لیزیک نیز همانند بسیاری از جراحی های دیگر عوارض و خطراتی دارد. طبیعتا هرچه تعداد دفعات انجام این عمل بیشتر باشد، احتمال مواجه شدن با خطرات آن نیز بیشتر می باشد. شما میتوانید با انتخاب صحیح جراح خود، ریسک ابتلا به خطرات زیر را کاهش داده یا حتی به صفر برسانید.

مقالات مرتبط:  عمل جراحی لازک

برخی از خطرات مرتبط با جراحی لیزیک عبارت اند از:

  • خشکی چشم: ممکن است تا سه ماه خشکی چشم را تجربه کنید.
  • اختلالات بینایی: ممکن است در طول شب تابش خیره کننده ای احساس کرده یا هاله ای را در تاریکی ببینید.
  • عوارض فلپ قرنیه: برخی از روش های لیزیک شامل بریدن فلپ در قرنیه شما است. اگر فلپ قرنیه در طول فرآیند بهبودی تحریک شده یا از جای خود خارج شود، خطر آسیب دیدگی فلپ قرنیه وجود دارد.

طول عمر عمل لیزیک چقدر می باشد؟

برای اکثر افراد، اثرات جراحی لیزیک چشم تا آخر عمر باقی می ماند. در واقع هنگامی که جراح چشم، قرنیه شما را بصورت فیزیکی تغییر می دهد، عیوبی که باعث ضعف بینایی می شود را اصلاح می نماید. به همین دلیل لیزیک روش دائمی جهت بهبود مشکلات بینایی می باشد.

چرا ممکن است به عمل جراحی لیزیک مجدد نیاز پیدا کنیم؟

در حالی که اثرات بهبود جراحی لیزیک می تواند یک عمر باقی بماند، چشمان شما با گذشت زمان تغییر می کنند و این تغییر ممکن است نتیجه را تغییر دهد. همچنین ممکن است در آینده به بیماری های چشمی دیگری نظیر آب مروارید و پیرچشمی دچار شوید. اما نگران نباشید زیرا همانطور که گفته شد امکان انجام این عمل جراحی به صورت مجدد وجود دارد.

قبل از تصمیم به انجام مجدد این عمل جراحی ابتدا باید با یک جراح فلوشیپ قرنیه مجرب مشورت کنید. تا ماهیت تغییرات چشم شما به طور واضح مشخص گردد. همچنین تمامی معیارهایی که مشخص می کند جهت درمان چشمان خود به چه روشی نیازمند هستید تعیین گردد.

مقالات مرتبط:  سوالات متداول در ارتباط با عمل لیزیک

چرا باید قبل انجام عمل مجدد لیزیک با یک جراح حاذق مشورت کنید؟

همانطور که در بالا اشاره کردیم، لیزیک به طور دائم قرنیه را تغییر می دهد. اگر قرنیه‌های بیمار پس از جراحی لیزیک به اندازه کافی ضخیم نباشد، در انجام عمل لیزیک دوم احتمال بروز عوارض وجود دارد. قرنیه‌های بسیار نازک می‌توانند خطر اکتازی قرنیه را افزایش دهند. اکتازی قرنیه به وضعیتی گفته می شود که در آن قرنیه‌ها به بیرون برآمده شده و باعث می‌شود که چشم‌های شما شکل مخروطی به خود بگیرند.

علاوه بر مورد گفته شده، جراحی ثانویه لیزیک می‌تواند خطر رشد اپی‌تلیوم را افزایش دهد. زیرا فلپ قرنیه باید دوباره ایجاد شود. میزان رشد اپی‌تلیوم در جراحی لیزیک اولیه در مقایسه با جراحی ثانویه بسیار کمتر است.

با توجه به موارد بیان شده توصیه می گردد تا قبل از انجام این عمل جراحی با یک پزشک فلوشیپ قرنیه مشورت نمایید. تا مشخص گردد که آیا واجد شرایط این عمل جراحی می باشید یا خیر. پس از انجام معاینات لازمه، جراح به شما خواهد گفت که کدام روش برای شما بی خطرترین است.

کدام روش برای جراحی مجدد مناسب تر است؟

باتوجه به این که شرایط چشمان هر فرد با فرد دیگر متفاوت می باشد. درمان آن نیز ممکن است متفاوت باشد. اما به طور کلی در این شرایط معمولا از لیزرهای سطحی مانند TransPRK، لازک و فمتولیزیک استفاده می شود. شما میتوانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص جراحی لیزیک و پیدا کردن روش صحیح درمان از طریق شماره 02188673843 با دکتر ماندانا احمدی فوق تخصص قرنیه و سگمان قدامی در تماس باشید.

به این مقاله امتیاز دهید.

درباره دکتر ماندانا احمدی

من دکتر ماندانا احمدی هستم، دارای فوق تخصص پیوند قرنیه، سگمان قدامی و لیزیک. فارغ التحصیل پزشکی عمومی دانشگاه شهید بهشتی سال ۱۳۷۲ با رتبه ی ممتاز (یک در صد نخبگان) که اکنون پس از 25 سال فعالیت و انجام جراحی های بی شمار در خدمت شما مردم عزیز می باشم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *